Netwerk

Stap in ons netwerk

 

Ben je als professional of vrijwilliger werkzaam op het gebied van integratie, (lhbt-)emancipatie of antidiscriminatie? Of loop je juist in de praktijk tegen vragen aan die met deze thema’s te maken hebben, en wil je er graag meer over weten? Sluit je dan aan bij het netwerk van het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam.

Ons stedelijk netwerk bied je de mogelijkheid om kennis en ervaringen te delen met andere partijen en organisaties in de stad. Bij ons kun je bovendien jouw vragen en signalen neerleggen en krijgt je toegesneden informatie aangereikt, waarmee je direct aan de slag kunt. Bijvoorbeeld: hoe pak je polarisatie in de wijk aan of wie moet je bellen bij discriminatie? We organiseren zowel stedelijke bijeenkomsten per fenomeen als gebiedsgerichte bijeenkomsten.

  • De vier Kenniskamers zijn het platform voor specialisten op het gebied van emancipatie, lhbt-emancipatie (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders), integratie, antidiscriminatie & gelijke behandeling. Samen bepalen de deelnemers welke vraagstukken meer aandacht verdienen.
  • Gebiedsgebonden onderwerpen komen aan bod in de Stadskwartieroverleggen, waarin professionals en vrijwilligers uit de wijken kansen en ontwikkelingen met elkaar bespreken. Worden vrouwen lastiggevallen op straat? Gaat het mis tussen jongeren en de politie? Elk van de 14 stadsgebieden heeft een eigen overleg waarin dit soort onderwerpen aan de orde komen.

Frequentie overleggen

De Kenniskamers komen vier maal per jaar bij elkaar en de Stadskwartieroverleggen vinden eens per half jaar plaats. Daarnaast organiseren we stedelijke themabijeenkomsten gericht op deskundigheidsbevordering. Als deelnemer van de Kenniskamers of de Stadskwartieroverleggen word je hiervoor uitgenodigd. Het netwerk denkt mee over de onderwerpen die bij deze bijeenkomsten op de agenda staan.

 

Doe mee!

Voor aanmelden of meer informatie over wat ons netwerk voor jou kan betekenen:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw organisatie

Uw bericht